zoa – women for women

Move Your Mountain heeft een samenwerkingsproject met ZOA (www.ZOA.nl) en ondersteunt het tienermoederproject in Congo. Wij hebben het plan om vrouwen in Nederland te empoweren en hoe gaaf is het dan om samen met jullie deze kracht door te geven aan tienermoeders in Rubanga-Congo.

Situatie

In Rubanga (Congo) zijn veel jongeren geraakt door de periode van gewapende conflicten waarin zij opgroeiden. Het dorp heeft te maken gehad met plunderingen, verkrachting, afgebrande huizen, ontvoeringen en dwangarbeid. Door gebrek aan opleiding, traumatische ervaringen en extreme armoede is de toekomst voor veel jongeren onzeker. De meisjes zijn daarbij in een extra kwetsbare positie. Seksueel misbruik en prostitutie om te kunnen overleven, komt veel voor. Het aantal tienerzwangerschappen is hoog. Zijn de meisjes eenmaal moeder, dan verliezen ze hun aanzien in het dorp. ZOA wil honderd jonge moeders helpen. Ze zullen een vak leren waarmee ze een inkomen voor hen en hun kind kunnen verdienen. Ook worden zelfhulpgroepen gestart, ter versterking van hun zelfvertrouwen en hun kennis over rechten en verantwoordelijkheden.

jij kunt helpen!

Steun deze tienermoeders door één of meerdere van deze gave, leren armbanden, voorzien van een stevige RVS magneetsluiting, te kopen! 

koop een armbandje

Geef jezelf of iemand in je omgeving dit mooie, betekenisvolle cadeau. De opbrengst gaat direct naar de tienermoeders!

Geïnteresseerd? Ga snel naar onze webshop!